De twee bedrijven hebben grote ambities: een nieuw aanbod van telecommunicatie in de directe verkoop lanceren en het grootste netwerk voor de directe verkoop van telecom in België worden. Dit partnerschap combineert de deskundigheid van AKEO in de directe verkoop en de ervaring van MONDIAL TELECOM in de levering van kwalitatieve en vernieuwende telecomdiensten.

Door het succes die Mondial Telecom heeft met haar telecom aanbod, breidt ze dit vandaag uit. Haar succes komt uit de transparantie, het vooruitstreven en de oplossingen op maat die Mondial Telecom aan haar particuliere klanten aanbiedt, de zgn directe verkoop. De netwerken voor directe verkoop hebben hun nut al bewezen om die klanten te bereiken die een persoonlijk contact met hun dienstverlener willen.

Gaëtan Jamar, COO van Mondial Telecom, ziet in dit strategisch partnerschap «een natuurlijke evolutie in de verdere ontwikkeling van de Retail-activiteit en van zijn topproduct « Cherry », dat zich uitstekend leent voor relationele marketing».

AKEO is de referentie op de markt van de directe verkoop. Het bedrijf werd in 2001 in Frankrijk opgericht en boekte in 2009 een omzet van 50 miljoen euro. Het kan rekenen op meer dan 12.000 adviseurs en wist in Frankrijk meer dan 120.000 klanten te overtuigen. België heeft een echte traditie in directe verkoop en was dus de logische eerste stap in de Europese expansie van de Akeo groep.

André-Pierre Alexandre, Directievoorzitter van Akeo, ziet het zo: «AKEO by Mondial staat voor het beste van de twee werelden voor de Belgische consumenten. Enerzijds de wereld van de technologie en anderzijds van de gebruiksvriendelijkheid en de service».

Het unieke aanbod laat toe om een telecomabonnement naar eigen wens samen te stellen. Verborgen kosten of misleidende voordelen ruimen voorgoed baan voor eenvoud, transparantie en flexibiliteit. Bij al deze voordelen horen ook nog eens een onberispelijke service en concurrerende tarieven. Eén van de belangrijkste consumentenverenigingen gebruikt stelselmatig een aantal forfaits van de telefoonoperator als referentie.

AKEO, voert een correcte verkoopsethiek hoog in haar vaandel. Daarom past ze een strenge deontologische code toe. Dit zorgt voor een gemoedelijke en langdurige relatie tussen AKEO, haar adviseurs en haar klanten. Dit sluit volledig aan op de waardes van MONDIAL TELECOM, die deel uitmaakt van de oudste leden van de «Beroepsvereniging van de Directe Verkoop» in België.

Dit netwerk voor directe verkoop opent de deur voor al wie oren heeft naar een aanvullende activiteit. AKEO werkt op basis van netwerken van adviseurs die persoonlijk bij de klant thuis komen om samen de best mogelijke formules te bekijken, tijdens een persoonlijk gesprek. Dit is de ideale combinatie van sociale relaties, advies en een gewaarborgd aanvullende inkomen. De klanten moeten niet langer zelf naar de telecomboetieks gaan of lang zitten wachten aan de telefoon op antwoorden van een ‘spook’-adviseur. AKEO en Mondial Telecom komen bij de klant thuis het beste van de telefonie aanbieden.